Експертният съвет на общинския фонд Култура“ във Варна сформира ресорната

...
Експертният съвет на общинския фонд Култура“ във Варна сформира ресорната
Коментари Харесай

Избраха експертния съвет на общинския фонд „Култура“ във Варна

Експертният съвет на общинския фонд „ Култура “ във Варна образува отрасловата комисия към локалния парламент на днешното си съвещание, съобщи кореспондент на Moreto.net. Окончателният състав следва да бъде гласуван и одобрен на идното съвещание на Общински съвет на 29 февруари.

В 11 – членния експертен съвет влиза ръководителят на комисията по просвета, както и шефът на отрасловата общинска дирекция. Съветниците ще предложат на сесия и двама от членовете на комисията Даниела Димова и Евгений Станимиров.

При подбора на шест самостоятелни външни специалисти комисията прегледа общо 25 оферти, направени самостоятелно или от инициативни комитети след отправена покана. Пет от предложенията отпаднаха непосредствено, тъй като не дават отговор на изискванията. Останалите, разпределени в шестте посоки, бяха подложени на скрито гласоподаване посредством бюлетина. Така се откроиха и имената, спечелили най – доста гласове.

Изпълнителски изкуства: Милена Кънева

Музика: Страцимир Павлов

Филмово изкуство: Камен Балкански

Архитектура и дизайн: Сияна Георгиева

Визуални изкуства: Красимира Костадинова

Литература: Свилен Енев

Комисията по просвета избра и журито, която ще дефинира номинираните за премия „ Варна “. По традиция включва спечелилите от предходната година дружно с ръководителя на отрасловата комисия. В състава влизат Живко Дончев, Мария Зафиркова, Балена Ланджева, Даниела Стойнова, Румен Сарандев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР