Експертката от РИОСВ – Варна Нина Петрова и местната фирма

...
Експертката от РИОСВ – Варна Нина Петрова и местната фирма
Коментари Харесай

Скандал! Експертка от РИОСВ Варна бичи частни проверки

Експертката от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна Нина Петрова и локалната компания „ Кристиан 8 “ ЕООД дружно правят някои инспекции за шума на предприятията в региона. За това сигнализираха пред ABCnews представители на бизнеса, съгласно които има спор на ползи. Нина Петрова е основен специалист в отдел „ Атмосферен въздух, води и КПКЗ” в дирекция „ Контрол на околната среда “ при РИОСВ-Варна. Собственик на компанията „ Кристиан 8 “ ЕООД е Красимир Михайлов, демонстрира информация в Търговския указател. Еко инспекцията разпорежда на сдружението да прави измервания, тъй като разполага с лаборатория. Представители на предприятия и чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна настояват, че Нина Петрова и Красимир Михайлов живеят на фамилни начала и неприемливо дружно да вършат инспекции.

Директорът на екослужбата разгласи за ABCnews, че назначава инспекция, за определяне съществуване на условия, свързани с професионалната нравственос и други правила за етично държание, в сходство с Кодекса за държание на чиновниците в държавната администрация и Закона за държавния чиновник. „ Въпросите не са ви основателни “, разяснява Красимир Михайлов.

„ До момента, няма постъпила информация от Нина Петрова в качеството й на държавен чиновник, във връзка с нейната съгласуваност с шефа на цитираното сдружение Красимир Недялков Михайлов, включително такава, показана до директен началник и/или персонално до шефа на РИОСВ-Варна за реализираната от компанията активност и други свързващи условия, в това число за фамилен статус и фактическо общуване. В подадените от служителя заявления по член 35, алинея 1 от ЗПКОНПИ, не са декларирани условия, свързващи съответния държавен чиновник и активността на „ Кристиян 8” ЕООД с шеф Красимир Недялков Михайлов “, обясниха от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна. Самата Петрова в обществената мрежа Linkedin е показала, че има опит като помощник на „ Кристиян 8 “ ЕООД. Във Facebook има фотоси в компанията на Красимир Михайлов.


Към 26.04.2022 година за надзор равнищата на шума, предаван в околната среда, в регистъра на РИОСВ-Варна, са включени общо 257 броя промишлени обекта с осъществени инспекции. На 29 броя от тях са осъществени инспекции от сдружението „ Кристиан 8 “ ЕООД, обясниха от РИОСВ-Варна. На 19 броя промишлени обекта с осъществени измервания на звук, предаван в околната среда от горецитираното сдружение, Нина Петрова през последните 10 години е осъществявала надзор по използването на Закона за водите и подзаконовите му нормативни актове.

Екип на ABCnews

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР