Експертите смятат, че стъпалата са тясно свързани с останалата част

...
Експертите смятат, че стъпалата са тясно свързани с останалата част
Коментари Харесай

Люти чушки в чорапите? Защо е полезно

Експертите считат, че стъпалата са тясно свързани с останалата част от тялото ни. На всеки крайник има 72 000 нервни окончания, съответстващи на разнообразни зони от организма. С напредването на възрастта кръвообращението в крайниците ни отслабва. Оказва се, че лютите чушки с изключение на за ястие, стават и за слагане в чорапите, споделя на уеб страницата си NOVA.

Може да звучи необичайно, само че специалистите имат доста положителни доводи за какво би трябвало да слагате люти чушки в шорапите си.

Ето ги и тях:

Лютите чушки могат да затоплят краката ви. Те съдържат капсаицин. Когато ядете нещо, което съдържа тази съставна част, това усилва циркулацията на кръвта в тялото ви.

Този трик е изключително ефикасен при рискови студове.

Доказано е, че качеството на съня може да се усъвършенства единствено посредством повишавате на температурата на краката.

Най-лесният метод да употребявате пикантен пипер на прахуляк за стопляне на краката е да поръсите малко по тях или в чорапите си и да го разпределите отмерено. Трябва обаче да внимавате да не прекалите с количеството.

Все отново има някои вероятни странични резултати при потреблението на люти чушки за стопляне на краката. Чилито на прахуляк може да оцвети белите чорапи, както и краката ви. Освен това те ще миришат на чушки.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР