Експертите разказаха как стандартите за емисии за транспорт Евро-7 ще

...
Експертите разказаха как стандартите за емисии за транспорт Евро-7 ще
Коментари Харесай

Важно! Стана ясно как ще се променят цените на автомобилите след Евро-7

Експертите описаха по какъв начин стандартите за излъчвания за превоз Евро-7 ще се отразят на цената на новите коли. 

Стандартите Euro 7 би трябвало да влязат в действие в Европа от 2025 година за леките коли и от 2027 година за камионите и рейсовете. Европейската комисия предлага да се разшири тестването на излъчванията на CO2 по време на шофиране.

Много европейски автомобилни производители се опълчиха на въвеждането на стандартите Евро-7. Според тях това е прекомерно преждевременно решение, което доста ще оскъпи новите коли, заяви Reuters.

Карлос Таварес, началник на концерна Stellantis, сподели, че заради Евро-7 производителите на коли ще би трябвало да похарчат десетки милиарди евро за производството на нови електрически транспортни средства. Той означи, че това е по-изгодно от производството на бюджетни коли с мотори с вътрешно горене.

Матиас Йохансон, началник на държавните въпроси във Volvo Cars, счита, че производителите няма да имат време да създадат нужните промени в моторите си до 2025 г. Изпълнителният шеф на Iveco Герит Маркс назова предлагането на Европейската комисия " неуместно ".

Европейската асоциация на производителите на коли е пресметнала, че регулациите Euro 7 ще покачат цената на новите коли с към 2160 $. Европейската комисия предвижда нарастване на междинната цена за бюджетните модели от 160 до 2800 $.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР