Експертите понякога определят възпалението като необходимо зло. От една страна,

...
Експертите понякога определят възпалението като необходимо зло. От една страна,
Коментари Харесай

Храните, които се борят с възпаленията в организма

Експертите от време на време дефинират възпалението като належащо зло. От една страна, тази съществена реакция на имунната система ви оказва помощ да останете в сигурност и да се излекувате от заболявания, въпреки че не постоянно е приятна: постоянно провокира признаци като зачервяване, отичане и мъка.
Но когато равнищата на инфектиране в организма ви остават високи в продължение на месеци или години - даже при липса на опасност - това може да сътвори лични опасности за здравето. Нелекуваното хронично инфектиране може да усили риска от съществени здравословни проблеми като рак, сърдечносъдови болести, артрит и метаболитни положения като диабет вид 2.
Състоянието, което съгласно някои изследвания визира към една трета от възрастните в Съединени американски щати, е мъчно за диагностициране. Това частично се дължи на обстоятелството, че признаците на хроничното инфектиране могат да варират в необятни граници и не съществува тест, който да го диагностицира надеждно.
Хранителните режими с високо наличие на модифицирани и сладки храни са свързани с хроничното инфектиране, до момента в който потреблението на някои здравословни храни - пресни плодове, зеленчуци, фибри и някои мазнини - потвърдено оказва помощ за неговото понижаване.
Д-р Шон Спенсър, гастроентеролог и лекар-изследовател в Станфордския университет, споделя, че фибрите в зеленчуците са от значително значение за подхранването и поддържането на чревния микробиом, който алармира на имунната система да поддържа възпаленията на ниско равнище. Антиоксидантите в зеленолистните зеленчуци също могат да оказват помощ за понижаване на възпаленията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР