Експертите по храните имат различни мнения за това колко често

...
Експертите по храните имат различни мнения за това колко често
Коментари Харесай

Топ 5 популярни мита за храните, които лекарите опровергават

Експертите по храните имат разнообразни отзиви за това какъв брой постоянно би трябвало да ядете. Някои хора считат, че би трябвало да консумирате дребни порции на къси шпации. Други настояват, че би трябвало да гладувате понякога.

Има и мнение, което предизвиква вегетарианска или протеинова диета. Привържениците на здравословния метод на живот са комплицирани коя диета да изберат и по какъв начин да схванат какво ще помогне за поддържане на тежестта под надзор и какво ще донесе още повече щета на тялото.

Трябва да намерите " своята " диета

Погрешно разбиране - за бърза загуба на тегло, би трябвало да намерите самостоятелна диета. Ако един способ не е подобаващ, преминете към различен.

Реалност – в действителност няма значение каква диета спазвате, само че в случай че определената диета продължи два месеца и докара до загуба на 10% от телесното тегло, тогава разноските за сила и скоростта на метаболизма ще бъдат понижени. Тялото ще стартира да работи за попълване на изгубеното и основаване на запаси под формата на мастни натрупвания.
 5 аргументи да не слагате топла храна в хладилника 5 аргументи да не слагате топла храна в хладилника
Голяма част от работещите хора готвят вечер. И съвсем всички тези хора са наясно, че първо би трябвало да изчакат яденето да се охлади, преди...

Както демонстрират изследванията, диетите, които включват непоколебим надзор на въглехидратите и огромен банкет на протеинови храни, водят до обстоятелството, че първоначално тялото ще загуби няколко кг, само че по-късно, заради стрес, ще възвърне изгубените и ще направи нови мастни запаси. В резултат на това твърдите диети са неефективни и дават негативни резултати.

Откажете се от плодовете

Погрешното разбиране е, че естествената фруктоза е нездравословна и по тази причина, с цел да отслабнете, би трябвало да изключите плодовете от диетата.

Реалност - количеството захар в плодовете е много огромно. Но фруктозата е естествена захар, а не индустриална захар като в сладкишите. И в случай че ядете праскова или фурма, тогава няма да има щета.

Изследването на този въпрос и извършените опити демонстрират, че плодовете не въздействат на наличието на кръвна захар. Може би това е по този начин, тъй като естествените сладки неща съдържат фибри, които защищават от отрицателни резултати върху тялото.
 Ако се чудите какво количество ХРАНА да изядете, погледнете РЪЦЕТЕ си Ако се чудите какво количество ХРАНА да изядете, погледнете РЪЦЕТЕ си
Знаете ли, че съществува в действителност елементарен метод, който ще ни помогне да ограничим количеството на храната, която обичаме да похапваме? Ме...

Наднорменото тегло е доказателство за мързел

Погрешното мнение е, че единствено мързеливи, слабоволни хора не могат да отслабнат.

Реалност – в действителност затлъстяването е нарушаване в чревната микрофлора и обмяната на веществата. Промените в липидния метаболизъм водят до сърдечни проблеми и диабет.

Преди да преминете на диета, един месец преди този момент би трябвало да започнете интензивно да ядете плодове, богати на фибри, които ще обезпечат на тялото нужната микробиота. Тогава диетата ще бъде от изгода. За да отслабнете, първо би трябвало да възстановите функционалността на червата.

Месо - храна за всеки ден
 Диетолог сподели за какво е рискова храната от през вчерашния ден Диетолог сподели за какво е рискова храната от през вчерашния ден
Диетолог описа какво би се случило, в случай че се храните с вчерашна храна, и даде препоръки на тези, които нямат опция да готвят всеки де...

Погрешно разбиране - в случай че огромно количество месни артикули е нездравословно за здравето, тогава можете да се ограничите да ядете месо един път дневно.

Реалността – феновете на мазната животинска храна, хот-договете и сандвичите сами са си отговорни. Честата консумация на месо води до болести на сърдечно-съдовата система. И доста проучвания удостоверяват това.

Продукти с малко мазнини

Погрешно мнение - с цел да отслабнете, би трябвало да ядете млечни артикули с минимално наличие на мазнини.

Реалността е, че естествените млечни артикули съдържат микроорганизми, които стопяват мазнините и построяват мускули. Експериментите демонстрират, че тези, които пият пълномалсено кисело мляко дълго време, понижават риска от затлъстяване с 40% и мнозина връщат тежестта си към естественото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР