Експертите от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) все

...
Експертите от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) все
Коментари Харесай

ОЗХО: Експертите все още не са посетили сирийския град Дума

Експертите от Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) към момента не са могли да посетят сирийския град Дума. В момента те са в Дамаск, заяви на брифинг формалният представител на отделението на Организация на обединените нации в Женева Алесандра Велучи, представена от ТАСС.
Отговаряйки на въпрос дали специалистите от ОЗХО са пристигнали на мястото на хипотетичната химическа офанзива в град Дума, Велучи сподели: „ Съгласно последните вести, които имам, до нощес (четвъртък) те още са пристигнали там. Те са в Дамаск “.
Велучи подсети, че сътрудниците на Организация на обединените нации сега правят оценка равнището на сигурност . „ Водят се полемики и те (експертите от ОЗХО - бел. ред.) ще отидат в Дума, незабавно щом това стане допустимо на процедура “, заключи дипломатическият представител, отбелязва още организация " Фокус ".
напомня, че на 7 април в Дума, както настояват от неправителствената организация „ Белите каски “, е употребявано химическо оръжие. От Министерството на защитата на Русия оповестиха, че тази организация не е меродавен източник на информация. Представители на Руския център за сдобряване на враждуващите страни в Сирия са провели следствие в Дума, само че не са намерили следи от химически оръжия. Решението да се изпрати Мисия за определяне на обстоятелствата от ОЗХО на мястото на случая беше взето на 10 април, а след четири дни специалистите дойдоха в Дамаск.
На 17 април група сътрудници на службата за сигурност на Организация на обединените нации отиде в Дума, с цел да изследва ситуацията на мястото на хипотетичната химическа офанзива преди там да отидат инспекторите от ОЗХО. Автомобилната колона беше подложена на обстрел и принудена да се върне в Дамаск.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР