Експертите от ITER твърдят, че животът на Земята, е насочен

...
Експертите от ITER твърдят, че животът на Земята, е насочен
Коментари Харесай

Разработват най-големия ядрен реактор в света, който ще захранва Земята с неограничена енергия

Е кспертите от ITER настояват, че животът на Земята, е ориентиран към една огромна цел: безконечна сила.   

ITER (International Thermonuclear Experimental Reactor - Международен термоядрен пробен реактор - в дословен превод от англ.ез.) е интернационален план за проучване и инженерство на нуклеарен синтез, ориентиран към основаване на сила посредством развой на синтез, сходен на този на Слънцето,  

Според уеб страницата на плана, специалистите от ITER работят за преодоляване на реакциите на термоядрен синтез - същия енергиен източник, който зарежда Слънцето. 

Ако съумеят, специалистите в Южна Франция биха могли да обезпечат по-чиста опция на изкопаемите горива и нуклеарното разделяне с " евентуално най-сложната машина, проектирана в миналото. " Това разяснява представителят на ITER Лабан Кобленц.  

Ядрената енергетика надалеч не е нова просвета. Разработваната технология е постоянна при подобаващ контрол от страна на личния състав и отбрана от естествени бедствия като трусове. Деленето се употребява за зареждане на 436-те нуклеарни реактора по света и изисква боричкане на неутрони в по-големи атоми, с цел да се сътвори сила, разделяйки ги на по-малки частици. Процесът не води до обособяване на обилни количества парникови газове в атмосферата, само че при него се образуват радиоактивни боклуци.  

Será el reactor de fusión más grande del mundo hasta que se construya el ITER en el sur de Francia.
— MUY Interesante (@muyinteresante)
При термоядрения синтез, въпреки това, се образува по-тежък атом, когато две по-малки частици се ударят една в друга. Резултатът е доста повече сила, в сравнение с при деленето, и без радиоактивни боклуци, съгласно Министерството на енергетиката на Съединени американски щати. 

Екипът на ITER желае да потвърди, че процесът може да бъде индустриализиран. Те работят по плана най-малко от 2005 година насам. Тестовете включват най-голямата камера за магнитно задържане на планетата, която откривателите наричат  “Tokamak ”. 

Когато бъде приключена, камерата ще тежи повече от 25 000 тона и ще устоя на температури до 302 милиона градуса по Фаренхайт. Тя основава сила, като употребява част от горещите частици за загряване на вода, която ще зарежда турбина посредством пара, предава The Cool Down.   

Процесът изисква неизмерима топлота. За информация, USA Today оповестява, че нашето 4,5-милиардно слънце е с температура 27 милиона градуса по Фаренхайт в сърцевината си.  

Проектът не минава без спънки. Първоначално разноските били планувани на стойност към 5,5 милиарда $. Но The Cool Down оповестява, че в този момент разноските са съвсем 22 милиарда $. За да се придържат към графика, Лабан Кобленц съобщи, че специалистите възнамеряват да пропуснат " първата плазма " - значим стадий от тестванията - " с цел да стигнат до термоядрена сила през 2035 година "

Fusion:, le retard de trop?
— nukeinfo (@Nuke_Info)
" Ще създадем по този начин, че тестването да бъде осъществено по различен метод, с цел да можем да спазим тази дата в оптималната степен ", споделя Кобленц.  

Говорителят на ITER прибавя, че комплицираният темперамент на плана е предизвикателство, постоянно тъй като става дума за реформаторски проучвания.    

Това не е единственият екип, който работи по нови нуклеарни планове. Американската компания Westinghouse създава дребен реактор за разделяне, който ще бъде пуснат в употреба през 2029 година Той е неповторим, защото е портативен и може да зарежда отдалечени места за към осем години без вода, като понижава до 55 000 тона замърсяването на въздуха годишно, съгласно компанията.  

Екипът на ITER търси ентусиазъм от Слънцето. И вместо да чакат слънчевите лъчи да паднат върху слънчевите панели, те желаят да употребяват източника.  

" Колкото по-дълго чакаме термоядреният синтез да се появи, толкоз повече се нуждаем от него ", споделя Кобленц. 

World’s largest nuclear reactor aims to power the Earth with unlimited energy: ‘Arguably the most complex machine ever designed’ via
— Roger Schaeffer (@RogerSchaeffer5)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР