Експертите от Фраунхофер с оборудването си пред стадиона BayArena в

...
Експертите от Фраунхофер с оборудването си пред стадиона BayArena в
Коментари Харесай

Рекламите на стадиона се… локализират


Експертите от Фраунхофер с оборудването си пред стадиона BayArena в Леверкузен
(снимка: Fraunhofer)

Когато гледаме футболен мач в някоя друга страна, страничните рекламни табла ни хвалят артикули, за които може даже да не сме чували. Една нова телевизионна система е в положение да размени цифрово наличието на тези странични рекламни табла, тъй че те да популяризират артикули, съответни за региона.

Технологията е от екип от немския Институт за образован разбор и осведомителни системи Фраунхофер и сега се предлага на пазара от швейцарската компания ViboTec. Включва LED странични рекламни табла, които нормално демонстрират реклами като поредност от неподвижни електронни изображения, всяка с дълготрайност 20 милисекунди.
още по тематиката
В новата система обаче всяко изображение се демонстрира единствено за 18 милисекунди. През останалите две милисекунди дъските демонстрират празен ален екран. Тъй като се появява за доста малко време, дисплеят не се вижда от човешкото око – по този начин феновете на стадиона просто виждат локалното рекламно наличие по дифолт.

Телевизионните камери обаче се настройват по този начин, че да „ виждат ” единствено ален екран. В резултат на това необработеното видео непрестанно демонстрира дъските като празни пурпурни линии. Използвайки развой с така наречен хроматичен ключ – при който един компактен цвят се заменя по електронен път с други видео изображения, районните телевизионни оператори могат да сменят пурпурното поле с някаква лична, която да наподобява като че ли е излъчена на рекламните пространства на стадиона.

Пурпурно оцветената повърхнина се появява единствено за 2 милисекунди и е невидима както за феновете на стадиона, по този начин и за телевизионните фенове – те виждат единствено рекламата, предопределена за тях
(снимка: Fraunhofer)

Тъй като ъгълът, под който се снимат таблата, непрестанно се трансформира, до момента в който камерите се движат напред-назад, то всички камери са оборудвани с модули за. Те непрестанно „ внимават ” каква е панорамата и наклоняването на всяка камера в действително време и пращат сигнали на системата да компенсира наклона посредством цифрово изменение на вероятността на хроматизираната реклама, тъй че тя да подхожда на вероятността към съответното табло.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР