Експертите от фонд ФЛАГ не са намерили никакви проблеми с

...
Експертите от фонд ФЛАГ не са намерили никакви проблеми с
Коментари Харесай

Кметът Здравко Димитров: Няма проблеми със заема от ФЛАГ, по...

Експертите от фонд ФЛАГ не са намерили никакви проблеми с документите, с които Община Пловдив кандидатства за нисколихвен капиталов заем в размер на 40 млн. лв.. Преди седмица „ внимателен гражданин” от Пловдив написа сигнал, в който сигнализира Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/, че един от обектите, очакван за финансиране със заема, е в несъгласие с условията за невмешателство в зони, построени с европейски средства по Оперативна програма „ Региони в растеж”. Ставаше дума за плана за пробив до Водната палата. Малка част от трасето на пробива е в зоната на бул. „ Марица юг”, реконструиран с пари по оперативната стратегия. От Министерство на регионалното развитие насочиха до общината уточняващо запитване по случая, а недоброжелателите на плана за нов транспортен възел до Панаирния мост се надяваха, че от ФЛАГ ще реагират и това ще е проблем за отпущането на заема.

Някой търси под вола теле, става дума за не повече от 100 метра тротоари и асфалт, разяснява кметът Здравко Димитров, откакто научи за сигнала. Вчера той разгласи, че от фонд ФЛАГ са се обадили в общината, с цел да потвърдят, че няма проблеми със заема и той остава в контрактувания размер от 40 млн. лв., с които ще се финансират към този момент утвърдените планове.

„ Попитахме фонда дали в заема не може да се включи и построяването на плувен басейн с олимпийски размери, само че получихме отказ”, сподели още Здравко Димитров пред " Марица ". Той удостовери, че басейнът е обект, на който самият той доста държи, а екипът му ще продължи да търси финансиране. Димитров напомни, че в предходния мандат е утвърден план и даже е определен реализатор, само че пари за построяването на басейна не са били обезпечени. Одобреният план е извънредно безценен и е допустимо да бъде модифициран, с цел да може общината да го построи със лични средства, както се случи със зала „ Дунав”, която ще е подготвена до края на годината.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР