Експертите на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), които

...
Експертите на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), които
Коментари Харесай

Експертите на ОЗХО не могат да започнат работа в Дума заради престрелка

Експертите на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО), които би трябвало да проверяват хипотетичната химическа офанзива в сирийския град Дума, не могат да стартират работа заради несигурната конюнктура, оповестява „ Ройтерс “.

Според организацията незнайни нападатели са разкрили огън през днешния ден сутринта и се води престрелка.

По-рано непрекъснатия представител на Сирия Башар Джафари съобщи, че специалистите са пристигнали в Дума във вторник и сирийската страна им е осигурила всички условия за работа.

Башар Джафари сподели пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че в случай че екипът реши, че обстановката разрешава, задачата на ОЗХО по определяне на обстоятелствата на място ще стартира през днешния ден:

"Сирийското държавно управление направи всичко, което можа, с цел да улесни работата на тази задача. Освен това работата й стартира още при идването й в Дамаск. Вчера те изслушаха очевидци за хипотетичния случай. "

Химическата офанзива в Дума беше осъществена на 7 април. Западът упреква за нея режима на сирийския президент Башар Асад, а на 14 април Съединени американски щати, Франция и Англия нанесоха въздушни удари по сирийски обекти.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР