Експерти в областта на хакерските атаки отчитат бум от измами

...
Експерти в областта на хакерските атаки отчитат бум от измами
Коментари Харесай

Внимавайте! Бум на хакерски атаки, свързани с COVID-19

 Експерти в региона на хакерските офанзиви регистрират взрив от измами и предизвестяват, че новата подвеждаща дума е " ваксина ". Председателят на Българската асоциация по киберсигурност Мирослав Стефанов разяснява тематиката в студиото на " Събуди се ".

Какви са новите схеми на киберизмамниците?

" Най-разпространената офанзивата, от която се печелят доста пари, е обвързвана с криптовирус, който криптира информация – персонална или фирмена, а по-късно се предявяват искания - платете толкоз, с цел да не стартираме да публикуваме информацията Ви ", сподели той.

" Такъв вид офанзиви са ориентирани най-вече към компаниите. Те са деликатно таргетирани, това не се случва на инцидентен принцип ", уточни още Стефанов.

" Първите офанзиви, свързани с имунизациите против COVID-19 започнаха към изследователските центрове. През октомври един индийски производител поради хакерски атаки спря цялото си произвеждане в няколко страни. В момента, в който се подаваха документите на Pfizer към Европейска комисия, те също бяха ударени ", сподели още специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР