Експерти твърдят, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) вероятно подготвят

...
Експерти твърдят, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) вероятно подготвят
Коментари Харесай

ВСУ готвели мощен отговор на Русия на Купянско направление

Експерти настояват, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) евентуално приготвят мощен отговор на руснаците на Купянско направление, където военните на Москва не се отхвърлят от опитите си за офанзиви, съобщава РБК-Украйна.

Руската федерация е разположила към 130 000 руснаци, повече от 1000 танка, съвсем същото количество артилерийски оръдия и към 350 РСЗО на Лиманско-Купянско направление. Групировката е мощна, жестоко казано, до една трета от всичко, което Русия като цяло е трансферирала на фронта, изяснява майорът от ВСУ Олексей Гетман.

" Може би повече от Купянск те се стремят да стигнат до Купянск-Узловой, тъй като това е нашият логистичен център и желаят да управляват железопътната линия. Има и догатки дали ще тръгнат към Харков или не.

Изглежда, че имат задоволително сили и средства, само че към този момент няма признаци за идна офанзива непосредствено против Харков. Какво тъкмо е имал поради Умеров, е мъчно да се каже. Може би планираме нашите контранастъпателни дейности. На изток врагът е доста отпаднал “, изясни Гетман пред РБК-Украйна, написа " Фокус ".

Ръководителят на Центъра за военноправни проучвания Александър Мусиенко не изключва този вид, тъй като – по думите му - е належащо да се укрепи стратегически значимият североизточен фланг и да се понижи натискът върху него.

" Може би украинските разследващи акции в региона на Белгород, ударите и визитата на командването са свързани и демонстрират подготовка за контранастъпателни дейности. Разбира се, те ще бъдат местни, само че мисля, че ще бъдат много мощни ", означи той.

На 9 януари главнокомандващият ВСУ военачалник Валерий Залужни посети позиции в региона на Купянск в Харковска област. Той бе съпроводен от министъра на защитата на Украйна Рустем Умеров и началника на Генералния щаб генерал-лейтенант Сергей Шаптала.

По-късно Умеров направи изказване: " Информирани сме за обстановката, настоящите провокации. Решенията ще бъдат взети в близко бъдеще – и няма да се харесат на врага “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР