Експерти твърдят, че мандарините могат да крият много опасности, които

...
Експерти твърдят, че мандарините могат да крият много опасности, които
Коментари Харесай

Лекари алармират: Този плод, който всички обичаме, може да е много опасен

Експерти настояват, че мандарините могат да крият доста рискове, които съществено да навредят на организма.

Според лекарите преди ястие мандарините би трябвало да се измият. Много хора мислят, че откакто мандарините се белят, то не е належащо да се измиват. Но там се крият доста рискови субстанции. Превозвачите покриват зелените плодове с етилен, който се отнася до токсичните субстанции и се натрупва в черния дроб. Такива мандарини са лепкави на досег. По време на почистването на плодовете, всички нездравословни субстанции попадат върху ръцете и по-късно върху пулпата.

Следващата заплаха е в цвета. Мандарините със зелени петна демонстрират заболяване на плода. Неестественият восъчен искра на ципата значи, че са били третирани с фунгициди. Това се прави, с цел да се защитят плодовете от гъбичките. Но във високи дози фунгициди могат да причинят бъбречна непълнота. Особено нездравословният им резултат се усилват при използването на алкохол. Повърхността на мандарината би трябвало да е груба от природата.

Освен това не е доста потребно тялото да употребява замразени плодове. Когато натиснете плода, има диря от пръстите ви. Мандарините наподобяват влажни. Това значи, че те са били мощно замръзнали. Да се ​​консумират такива плодове не се предлага.

Освен това има действителна заплаха от заразяване с паразити. Средиземноморските мухи са рискови вредители. Те се хранят с кожата на плодове и зеленчуци. Следи от ларви могат да се видят върху кората на мандарината в местата на разпад и разцвет. Яденето на такива мандарини носи риск от хващане на паразитни ларви и отравяне./ Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР