Експерти ще предлагат заетост според квалификацията Социалните помощи на безработните,

...
Експерти ще предлагат заетост според квалификацията Социалните помощи на безработните,
Коментари Харесай

Спират социалните помощи при 3 отказа за работа

Експерти ще оферират претовареност съгласно квалификацията

Социалните помощи на безработните, които откажат предлаганата им от бюрото по труда работа, ще бъдат спирани. " Затягаме режима за хората, които отхвърлят да работят. Ангажиментът на нашето държавно управление е всички хора да работят ", изясни зам.-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова, представена от в. " Монитор ".
Експертите към момента умуват при какъв брой отхвърлени оферти от бюрото по труда безработните ще останат без помощи. " Най-вероятно ще е при 3 отхвърли, с цел да не притискаме безработните да одобряват предложение единствено с цел да не останат без помощи ", обясниха от ведомството пред " Монитор ". Така придирчивите безработни ще изгубят правото си на помощи за отопление, за наем или детски надбавки.
Данни на Агенцията по заетостта (АЗ) демонстрират, че в края на октомври записаните безработни са били 220 172. Половината от тях търсят прехранване повече от година, като главната причина за това е, че нямат обучение и подготовка. Идеята на общественото министерство е специалистите от бюрата по труда да оферират работа на безработните на база на опита и уменията им.

И в този момент обществените стопират помощите на безработните, само че единствено на тези които не поставят общественополезен труд в границите на 14 дни в месеца.

Размерът на помощта зависи от това с кого живее нуждаещият се, има ли деца или увреждания. За това обществено слабите получават сред 30 и 60 лева за 56 часа общественополезен труд. За десетмесечието на годината

7104 обществено слаби са останали без помощи за интервал от 2 месеца, тъй като са отказали да метат улици. На други 3000 индивида помощите са прекратени за 2 години, тъй като се отказали да се трудят два следващи пъти.

Без помощи от страната остават и фамилиите, чийто деца не посещават детска градина и учебно заведение. От началото на година до края на септември тази мярка е подхваната за 8300 фамилии. Отделно към 3000 малолетни майки получават детски надбавки в натура, вместо пари на ръка. С тези бонове родители могат да купят памперси, облекла, учебници или тетрадки за детето си.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР