Експерти разкриха кои са 5-те храни, които не трябва да

...
Експерти разкриха кои са 5-те храни, които не трябва да
Коментари Харесай

5 храни, които никога не трябва да готвите

Експерти разкриха кои са 5-те храни, които не би трябвало да подлагаме на топлинна обработка, в случай че не желаем да навредим на здравето си. Ето кои са те. 
1. Домати
 НИКОГА не консумирайте тези храни преди сън НИКОГА не консумирайте тези храни преди сън
Отново се въртите в леглото си, чувствате се зле и не можете да заспите? Знаете ли, че можете да си аргументите сериозен дискомфорт единствено...
Микроелементите магнезий и цинк, които са толкоз витално нужни за хубостта и здравето на дамите, се намират в обилие в суровите домати. Но тъкмо сега, в който доматът реализира контакт с горещото олио, той губи 100% от концентрацията на тези субстанции.
2. Чушки

Независимо дали са червени, жълти или зелени - чушките са първенец измежду зеленчуците по наличието на витамин С. Но при нагряване концентрацията му понижава цели 4 пъти.
3. Чесън
В суровите зеленчуци витамините С, РР и тези от В групата, в това число и холин, се съдържат в огромни количества. Но при топлинна обработка наличието им понижава с цели 70%.
 4 храни, които всички замразяваме, а не би трябвало 4 храни, които всички замразяваме, а не би трябвало
Вярно е, че замразяването е потребен и удобен метод да запазите храната и нейните скъпи съставки, само че има хранителни артикули, при които...
4. Броколи
Този зарзават е първенецът по наличие на витамини А, С и калций. Но си коства да го подложите на най-малко минимална термична обработка Ако го варите до подготвеност, витамините в него понижават до 40%.
5. Цвекло
Още един първенец измежду зеленчуците, само че единствено във връзка с наличието на фолиева киселина, която е извънредно нужна за верния напредък и развиване на кръвоносната и имунната система, е цвеклото. Но когато попадне в „ гореща среда “, цвеклото незабавно губи към 30% от фолиевата киселина.
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР