Експерти прогнозират ръст на работните заплати у нас, основно заради

...
Експерти прогнозират ръст на работните заплати у нас, основно заради
Коментари Харесай

Експерти: До 20% ръст на заплатите в България в някои сектори

Експерти предвиждат растеж на работните заплати у нас, главно поради нуждата от опазване на квалифицираните фрагменти. Прогнозата е на интернационална консултантска компания, която работи и в България, заяви БНР.

Планираните нараствания на хонорари в обособени бизнес браншове ще доближат 20%, считат анализаторите на трудовия пазар.

Повишаване на възнагражденията се чака в множеството бизнес браншове в страната. Целта на работодателите е, по този метод да задържат потвърдени квалифицирани чиновници.

Повече от 80% от интервюираните работодатели от близо 200 компании в страната от 19 стопански браншове настояват, че възнамеряват да покачат заплатите през първата половина на годината.

Работодателите показват растеж на покачването сред 5% и 20%, като 2% от участниците в изследването позволяват и по-голямо нарастване.

Близо 60% от работодателите означават, че плануваните промени във възнаграждението ще обиден всички чиновници в организациите.

Една от главните аргументи за растежа на възнагражденията е предлагането на по-високи заплати в други компании от съответния бранш. Необходимостта за запълване на свободните позиции с нови чиновници, също е измежду главните аргументи за увеличение на заплатите.
 Аутсорсинг фирмите в България: Все повече доходи и все по-големи заплати
Аутсорсинг фирмите в България: Все повече доходи и все по-големи заплати

Лидерите в бранша минават 100-милионната еврова преграда и харчат по близо 5000 лв. за служител
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР