Експерти посочиха трите най-полезни плода, които трябва да се консумират

...
Експерти посочиха трите най-полезни плода, които трябва да се консумират
Коментари Харесай

Плодовете, които трябва да консумирате през зимата

Експерти показаха трите най-полезни плода, които би трябвало да се употребяват през зимния интервал за възстановяване на имунитета.

На първо място е нарът. Той съдържа огромно количество витамин С. Той защищава от настинки и инфекции. Този витамин е потребен и за подсилване на кръвоносните съдове. Зърната на нара съдържат и никотинова киселина, която понижава напрежението в очите и защищава от изтощеност.

Следващата по ред е райската ябълка. Този плод е натурален антидепресант, който ще ви помогне да се освободите от насъбраното напрежение и да погледнете на света с позитивизъм. Освен това райските ябълки съдържат огромно количество йод. Те имат позитивен резултат върху централната нервна система и щитовидната жлеза.

На последното трето място - мандарините. Този плод има позитивен резултат върху процеса на изгаряне на мазнините в човешкия организъм. Корите на мандарините оказват помощ в процеса на храносмилане и подтикват апетита. Препоръчва се те да се употребяват под формата на запарка: залейте корите с вряла вода и ги дръжте на огъня за към пет минути, след което ги охладете и прецедете. Отварата е подготвена за приложимост.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР