Експерти по сигурността предупреждават милиони потребители на Apple за наскоро

...
Експерти по сигурността предупреждават милиони потребители на Apple за наскоро
Коментари Харесай

Предупреждение за нови измамни практики, насочени към потребителите на Apple

Експерти по сигурността предизвестяват милиони консуматори на Apple за неотдавна открита машинация, предопределена за приемане на сензитивна персонална и банкова информация.

Тази лъжлива скица се показва посредством подправени текстови известия в iCloud, които съдържат злонамерени връзки Ето обзор на лъжливите предизвестия:

  • ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ОБЛАЧНА УСЛУГА:  Актуализирайте в този момент или рискувате да загубите съхранените си фотоси и файлове.
  • АКАУНТЪТ Е СПРЯН: Вашият акаунт в облака е спрян заради постигане на лимитите му. Ъпгрейднете СЕГА или вземете 100 GB БЕЗПЛАТНО.
  • ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА ОБЛАЧНО СЪХРАНЕНИЕ: Актуализирайте неотложно или рискувате да загубите съхранените си фотоси и файлове.

Кликването върху тези връзки пренасочва нищо неподозиращите консуматори към лъжлива страница за вход в iCloud. При влизане в системата измамниците получават неотложен достъп до персонални данни, като потребителите на iCloud Keychain са изключително уязвими във връзка с компрометирането на информация за кредитни и дебитни карти, както и на идентификационни данни за влизане в уеб страници.

През миналата седмица от Trend Micro оповестиха , че са блокирали тези опити за фишинг офанзиви повече от 5,000 пъти от името на своите клиенти:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР