Експерти по сигурността от Съвета на Европа предупреждават за опасността

...
Експерти по сигурността от Съвета на Европа предупреждават за опасността
Коментари Харесай

Съветът на Европа и ООН бият аларма за опасност от терористични атентати с...

Експерти по сигурността от Съвета на Европа предизвестяват за заплахата от терористични атентати с биологични оръжия. "Пандемията от Ковид-19 сподели какъв брой раними посредством вирусни инфекции са модерните общества ", се споделя в отчет на отдела по битка против тероризма на Съвета на Европа, елементи от които бяха оповестени от няколко немски медии.

Няма причина да се счита, че терористичните организации ще не помнят урока, който ни изнесе новият ковид, се споделя още в документа. Всички страни са застрашени от сходни инфекции. "Щетите са бързи и евентуално световни ", показва се в него.

По-вредни от "традиционния " тероризъм

В отчета на отдела, в който работят специалисти по сигурността от държавите-членки на Съвета на Европа, се споделя още, че "целенасоченото потребление от страна на терористи на извършител на заболявания или друго биологично вещество може да се окаже доста сполучливо ".

Щетите, нанесени от подобен тип оръжия, може да са доста по-големи, в сравнение с при "традиционния тероризъм ": обществата остават парализирани за дълъг интервал от време, популяризира се боязън и съмнение - освен измежду засегнатите общества, а и надалеч отвън тях.

Затова специалистите по сигурността са уверени, че европейските страни би трябвало да отговорят заедно на тази опасност. Те упорстват за започването на тренировки и извършения по справяне с този тип оръжия.

И Организация на обединените нации предизвестява за тази заплаха

В случай че се стигне до атентат с биологично оръжие, зад него ще стои най-вероятно терористичната формация "Ислямска страна " или Ал Кайда, считат от Организация на обединените нации.

В началото на април генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш беше оповестил, че съзира възходяща заплаха от бъдещи терористични удари с биологични оръжия, чиято цел ще бъде експлоадирането на пандемия като сегашната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР