Експерти от водещата неправителствена организация за опазване на културното наследство

...
Експерти от водещата неправителствена организация за опазване на културното наследство
Коментари Харесай

Експерти от Europa Nostra планират посещение днес на паметника на Бузлуджа

Експерти от водещата неправителствена организация за запазване на културното завещание в Европа Europa Nostra възнамеряват посещаване през днешния ден на паметника на Бузлуджа.

През март чиновници от организацията и от Института на Европейската капиталова банка посетиха дом-паметника на Българска комунистическа партия, който е измежду 7-те най-застрашени обекти на културното завещание.

Специалисти от организацията, чийто почетен ръководител е оперната легенда Пласидо Доминго, ще влязат в чинията, с цел да видят настоящото й положение. До момента от Europa Nostra имат усещания единствено от фотоси. Екипът, воден от българката проектант Дора Иванова, в този момент ще реши на място степента на заплаха и ще даде препоръки.

Техническо проучване на дом-паметника на Бузлуджа в никакъв случай не е правено, посочи регионалният шеф на Стара Загора Гергана Микова.

" А в този момент ще чакаме специалистите да дадат своето мнение, оттова нататък ще продължим да работим в посока да съхраним нещо, което по този начин или другояче ни е даденост и, което към този момент е оценено освен от европейска страна. Там всекидневно идват десетки, изключително в летните месеци, когато времето е по-благосклонно, макар че обектът към този момент се охранява.. ".

Заради възходящия туристически интерес към обекта на Бузлуджа напълно са възобновени указателните табели.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР