Експерти от Украйна ще разчитат черната кутия на МиГ-29. Това

...
Експерти от Украйна ще разчитат черната кутия на МиГ-29. Това
Коментари Харесай

Експерти от Украйна ще разчитат черната кутия на МиГ-29

Експерти от Украйна ще разчитат черната кутия на МиГ-29. Това съобщи пред " Нова телевизия " служебният боен министър Георги Панайотов.

Той уточни, че техническото положение на черната кутия на разрушилия се изтребител постанова да се търсят специалисти от чужбина. Скъсан е кабел, който е характерен и единствено от компанията производител могат да оказват помощ, разкри Георги Панайотов.

Губят се последните 13 секунди преди случая - това са и дейностите на майор Валентин Терзиев, които са на черната кутия, разкри служебният министър. Това съобщи служебният министър на защитата Георги Панайотов пред Българска национална телевизия.

Все още не са свалени данните от черната кутия на падналия МиГ-29. Лентовият кабел се е скъсал, а се чака доставка на нов от производителя – Украйна, добави той.

" Без този кабел, рискуваме да има късо съединяване и да изгубим всички данни от кутията. До дни се чака да бъде разчетена ", изясни Панайотов.

" Целта е спусната от 7500 метра, а не на по-ниско. Скоростта на целта се е нараснала внезапно и ние не знаем за какво ", съобщи той във връзка спекулациите, че целта е била спусната прекомерно ниско. ", обясни министърът.

" Стрелбата за учението е била сред 4000 и 7000 метра, най-вероятно бързо падащата цел е била повода майорът да се спусне по-ниско ", уточни военният министър.

" Споделям цялата информация, с която разполагам, а тя не е на 100%. Разследването не се организира от Министерството на защитата. Рано или късно всичко ще се разбере ", сподели още Панайотов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР