Експерти от РИОСВ - Пловдив са спасили 15 птици от

...
Експерти от РИОСВ - Пловдив са спасили 15 птици от
Коментари Харесай

Екоинспектори спасиха 15 защитени птици в Пловдивско

Експерти от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив са избавили 15 птици от предпазени типове от началото на месеца. Тринадесет от тях са от типа бял щъркел (Ciconia ciconia) и две горски ушати сови (Asio otus), оповестиха от пресцентъра на районната екоинспекция.

Голяма част от сигналите за бедстващи птици са подадени от Съединение, Асеновград, Радиново, Стамболийски и Войсил. Откритите екземпляри са изпратени за лекуване в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

През летния сезон в Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив постоянно се получават сигнали за паднали птици. Трябва се има поради, че не всеки случай се отнася за бедстващ тип. Експертите предлагат, когато се открие младо пиле да се поставя на клон на дърво или на покрива на постройка в региона, където е открита.

През лятото дребните екземпляри на горската ушата сова нормално се пробват да летят независимо и постоянно падат от гнездата. Родителите им ги откриват и не престават да се грижат за тях. Когато засегнати щъркели се видят на електрически стълбове, се предлага да се потърси помощ от локалното електроразпределително сдружение посредством кмета на обитаемото място, с цел да бъдат върнати назад в гнездата им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР