Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)

...
Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)
Коментари Харесай

Проверка на РИОСВ констатира нарушаване на ландшафта на Южния плаж в Несебър

Експерти от Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас направиха инспекция по сигнал за разораване на дюни на южния плаж в Несебър. На място е установено, че е изкопан трап с дълбочина към метър по продължение на черния път, водещ към плажа. С GPS устройство е открито, че изкопът минава по границата на предпазената територия “пясъчни дюни ”, без да навлиза в нея. Това оповестиха от инспекцията.

Защитената територия не е наранена, само че е установено нарушение на ландшафта. В момента на осъществяване на инспекцията не е открито наличие на лицата, направили изкопа. Предстоят взаимни инспекции и с други способени органи за определяне на аргументите за нарушаването и формиране на административно-наказателно произвеждане, в това число и предприемане на ограничения за възобновяване на нанесените вреди.

Вчера концесионерът на южния плаж в Несебър осведоми медиите, че част от дюните са разорани, евентуално с екскаватор . Той е подал сигнал до Министерството на туризма, Областната дирекция на МВР-Бургас, Община Несебър и Регионална инспекция за опазване на околната среда.

От Министерството на туризма оповестиха, че също ще извършат инспекция във връзка със известията за унищожени дюни на южния плаж в Несебър, като ще работят в съдействие с Министерство на вътрешните работи и останалите способени органи и институции до изясняване на събитията. При установяването на извършител ще бъде формиран акт за административно нарушаване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР