Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите –

...
Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите –
Коментари Харесай

Акция на РИОСВ и полицията срещу незаконна търговия с диви пойни птици на “Руския пазар“

Експерти от Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) направиха изненадваща инспекция за противозаконна търговия с диви пойни птици в региона на „ Руския пазар “. Акцията се организира в неделя, когато се събират и най-вече хора на спонтанното пазарище. В нея участваха и представители на III Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи, който обслужва регион „ Северен “.
Прочетете още
На място е арестуван един от нарушителите и му е формиран акт за нарушаване на наредбите на Закона за биологичното многообразие, а останалите „ търговци “ са избягали. Конфискувани са птиците, които е имал – екземпляри от типовете зеленика и щиглец. По-късно специалистите на екоинспекцията са пуснали пернатите на независимост в покрайнините на Пловдив.

Законът за биологичното многообразие не разрешава улавянето, притежанието, развъждането, преместването и търговията с диви пойни птици. Глобите за сходни нарушавания са в размер до 5 хиляди лв., като в допълнение за всеки образец се постанова обезщетение в размер на 40 лв..

Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив ще продължи да работи за прекратяване на противозаконната търговия с диви пойни птици.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР