Експерти от Районната прокуратура, полицията, митницата, ДАНС и РИОСВ днес

...
Експерти от Районната прокуратура, полицията, митницата, ДАНС и РИОСВ днес
Коментари Харесай

Проверяват 102 контейнера с италиански боклук на пристанището във Варна

Експерти от Районната прокуратура, полицията, митницата, ДАНС и Регионална инспекция за опазване на околната среда през днешния ден стартират оглед на още 102 контейнера с италиански отпадък, складирани на пристанище Варна-Запад, оповестиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура в крайморския град. Товарът е открит в хода на следствието по досъдебното произвеждане, формирано на 16 януари тази година, за разтоварени на пристанище Варна-запад 25 контейнера на 9 октомври 2019 година

Изпращачът и на тези 102-а контейнера, чийто оглед стартира през днешния ден, е същата компания от град Салерно. Идентичен е и получателят на товара - компания, записана в София. Експертите би трябвало да открият дали има разминаване сред посоченото в митническите документи и действителното наличие на контейнерите. Информацията за товара е, че е пластмаса и каучук. И тези 102 контейнера са с режим на краткотрайно предпазване до 90 дни, които към този момент са изтекли.

Втората пратка с италиански боклуци е почнала да идва на 21 октомври предходната година. Тогава на пристанище Варна-Запад са разтоварени 29 контейнера. Останалите са пристигнали поетапно през ноември.

При отварянето на част от първата пратка с италиански отпадък се оказва, че съдържат текстилни, стъклени и дървени боклуци, а не заявените пластмасови и каучукови. Тогава е открито също, че отпадъците не са превозени във вакуумирани бали, както се изисква по закон.

Досъдебното произвеждане за контейнерите с италиански отпадък е взето на специфичен контрол от Апелативната прокуратура във Варна по предписание на основния прокурор Иван Гешев
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР