Експерти от от Регионалната инспекция по околната среда и водите

...
Експерти от от Регионалната инспекция по околната среда и водите
Коментари Харесай

Екоинспектори провериха сигнала за разорани дюни на южния плаж в Несебър

Експерти от от Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас направиха инспекция по, оповестяват от екоинспекцията в крайморския град.

На място е установено, че е изкопан трап с дълбочина към 1 метър по продължение на черния път, водещ към плажа.

С GPS устройство е открито, че изкопът минава по границата на предпазената територия - Природна забележителност (ПЗ) „ Пясъчни дюни 5 бр. – гр. Несебър ”, без да навлиза в нея.

Защитената територия не е наранена, само че е установено нарушение на ландшафта . В момента на осъществяване на инспекцията не е открито наличие на лицата, направили изкопа. Предстоят взаимни инспекции и с други способени органи за определяне на аргументите за нарушаването и формиране на административно-наказателно произвеждане, в това число и предприемане на ограничения за възобновяване на нанесените вреди .

На 13.01.2023 година до ДЛС „ Несебър ” е изпратено наставление от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас за ограничение достъпа на моторни транспортни средства (МПС) до предпазена територия на дюнни формирания на Несебър-юг.

Според предписанието, би трябвало да се инсталира трайно възпрепятстващо оборудване, ограничаващо само навлизането на транспортни средства от северната страна на предпазената територия. Нарушението е осъществено от срещуположната страна на територията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР