Експерти от Областна администрация - Пловдив и еколози от община

...
Експерти от Областна администрация - Пловдив и еколози от община
Коментари Харесай

Проверяват нерегламентирано сметище на брега на река Чая край село Катуница

Експерти от Областна администрация - Пловдив и еколози от община Садово започнаха инспекция на нерегламентирано бунище на брега на река Чая в землището на село Катуница, оповестяват от пресцентъра на област Пловдив.

Сигналът за това е подаден от гражданин на селото. По думите на кмета на общината Димитър Здравокв на мястото има струпано голямо количество строителни, битови и промишлени боклуци.

Купища отпадъци се хвърлят във Владайска река в региона на „ Малашевци “

"Сметището се намира в терен, напълно държавна собсвеност, какъвто е и статутът на реката ", добавя той, представен от Българска телеграфна агенция. Здравков добави, че този проблем е доста остарял и с него, на място, е бил осведомен и някогашният министър на Министерство на околната среда и водите Нено Димов  Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

За казуса удостовери и Йордан Кюмюрджиев, шеф дирекция "Административен надзор, районно развиване и държавна благосъстоятелност " към Областна администрация - Пловдив.

Във времето, по думите му се е образувал "котлован " с към 7 м. височина, който към този момент доближава до водата на реката. Сред отпадъците има чували с надписи "made in Spain ", в които се виждат железни стружки и в случай че те попаднат във водата на реката, са очевидна заплаха за рибите, сподели още Кюмюрджиев. Очакват се на място ексепрти от Регионална инспекция за опазване на околната среда, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР