Експерти от НАСА потвърдиха точността на наскоро получените данни, показващи

...
Експерти от НАСА потвърдиха точността на наскоро получените данни, показващи
Коментари Харесай

НАСА потвърди настъпващата климатична катастрофа

Експерти от НАСА потвърдиха точността на неотдавна получените данни, показващи бързото световно стопляне. Това оповестява EurekAlert! (онлайн медия за научни и софтуерни вести от водещи проучвателен институции и университети).

От 2003 година до 2017 година откривателите са измервали температурата на въздушния пласт на морската повърхнина, земята и ледената завивка, употребявайки спътника Aqua, разполагащ с атмосферна инфрачервена сонда AIRS. След това данните са били съпоставени с резултатите от разбора на аномалиите на повърхностната температура, извършени от Института за галактически проучвания Годард.

Оказва се, че двата набора от данни съответстват. Резултатите сочат, че през последните 15 години температурата на земната повърхнина се е нараснала в целия свят, а най-топли в историята на инструменталните наблюдения в възходящ ред са били 2016-а, 2017-а и 2015 години.

Сателитният мониторинг удостоверява данните на наземните станции, които биха могли да дават неточна информация заради пренасяне, систематични неточности в инструментите и методите за премерване, както и заради разрастването на топлинните „ острови “. Освен това, новите резултати демонстрират, че при наземните наблюдения нормално се подценява скоростта на температурните промени в Арктика.

Ако не се подхващат ограничения за понижаване на излъчванията на парникови газове, до края на века температурата на морската вода в горния пласт с дебелина от два хиляди метра ще се усили с 0.78 градуса по Целзий, настояват учените. Поради термичното уголемение това ще увеличи морското ниво с още 30 сантиметра в допълнение към повдигането на бреговата линия заради топенето на ледниците. Повишението на температурите ще провокира по-тежки стихии, урагани и рискови превалявания.

Източник: ploshtadslaveikov.com
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР