Експерти от Министерството на туризма и Дирекция за национален строителен

...
Експерти от Министерството на туризма и Дирекция за национален строителен
Коментари Харесай

Поредна проверка установи, че петте култови заведения на плажа в Слънчев бряг са законни

Експерти от Министерството на туризма и Дирекция за народен строителен надзор (ДНСК) направиха взаимна инспекция на морски плаж „ Слънчев бряг- юг “.

Инспекцията беше направена по обща заповед на министрите на туризма Николина Ангелкова и на районното развиване и благоустройството Николай Нанков и се организира в интервала 25-26 юни.

Резултатите демонстрират, че има ситуирани 20 уреди върху морски плаж „ Слънчев бряг – юг “ без да са планувани с утвърдената от министъра на туризма скица. За тях не са издавани и позволения за слагане от основния проектант на община Несебър, по информация на присъстващите чиновници на общината, оповестиха от Министерството на туризма.

Сред обектите, които са ситуирани без нужните утвърждения са лампи, паркинги, навеси, бариери, волейболно игрище, трибуни, детски пясъчник, алея за транспортна връзка и други

Всички уреди, които не са включени в утвърдената скица от министъра на туризма и са сложени без позволение на основния проектант би трябвало да бъдат отстранени.

За задачата ще бъде сезиран кметът на община Несебър, който би трябвало да издаде нужните заповеди по член 57а от Закона за устройство на територията (ЗУТ).

Експертите на двете институции инспектираха и 5-те обекта: THE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM, за които е установено, че дават отговор на плануваните в схемата настройка в проект и местоположение.

Ежегодно, по възлагане на Министерството на туризма, през дейния летен сезон се прави и премерване от лицензирани геодезисти на площите на преместваемите обекти и спомагателните търговски площи към тях на територията на морските плажове. Предстои в интервала юли-август 2018г. да се извърши точно премерване на площите на поставените обекти на плаж „ Слънчев бряг – юг “. В случай, че бъдат открити нарушавания от министерството ще се подхващат нужните дейности за отстраняването им, като се създадат наставления към концесионера. Ако той не предприеме нужните дейности, нарушаванията ще се отстранят със заповед на кмета на община Несебър по реда на член 57а от Закон за устройство на територията.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР