Експерти от Корейската народнодемократична република (КНДР) помагат на властите в

...
Експерти от Корейската народнодемократична република (КНДР) помагат на властите в
Коментари Харесай

КНДР помага на Сирия за производство на химическо оръжие?

Експерти от Корейската народнодемократична република (КНДР) оказват помощ на управляващите в Сирия за произвеждане на химическо оръжие, съобщи Би Би Си.

Пхенян е изпратил експерти и съоръжение за изработката на бойни отровни субстанции (БОВ). По данни на английската медия хората и техниката са били доставени с пет кораба, плаващи под китайски байрак, през 2016 и 2017 година Освен това държавното управление на близкоизточната страна е получило великодушни финансови инжекции от азиатската комунистическа страна, добавя Би Би Си, като се базира на получени документи.

Противници на сирийския президент Башар Асад още при започване на гражданската война през 2011 година упрекнаха Дамаск в потребление на БОВ против въоръжената съпротива. Твърденията стигнаха и до Организация на обединените нации. Световната организация обаче не стигна до компромисно решение поради ветото, наложено от съдружниците на Сирия в Съвета за сигурност – Китай и Русия.

Днес също се появи информация, че Иран е почнал построяването на ракетна площадка в покрайнините на сирийската столица. Според телевизия Фокс подразделения на елитния Корпус на бранителите на Ислямската република строят оборудването. Ракетите, изстреляни от Сирия, може да ударят Израел, осведоми още американската медия.

Данните за севернокорейско и иранско военно наличие в Сирия бяха оповестени малко преди през днешния ден да стартира второто петчасово помирение в региона Източна Гута. Русия разгласи за преустановяване на военните дейности от 9 до 14 часа и създаваното на филантропичен кулоар към Дамаск.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР