Експерти от изследователския център RAND Corporation в САЩ подготвиха доклад

...
Експерти от изследователския център RAND Corporation в САЩ подготвиха доклад
Коментари Харесай

Анализатори на RAND назоваха 4 стъпки на САЩ за прекратяване на конфликта в Украйна

Експерти от изследователския център RAND Corporation в Съединени американски щати приготвиха отчет „ Как да избегнем дълга война: политиката на Съединени американски щати и траекторията на руско-украинския спор “, в който проучиха обстановката в Украйна от позиция на националните ползи на Съединени американски щати. 

Според специалисти отлагането на войната е неизгодно за Съединени американски щати.

Въпреки обстоятелството, че американската страна, съгласно създателите на проучването, не може да дефинира какъв брой дълго ще продължи борбата, Съединените щати към момента могат да подхващат стъпки, посредством които украинската рецесия да завърши посредством договаряния.

Общо анализаторите показват четири съществени стъпки на Съединени американски щати, ориентирани към доближаване на края на спора.

Авторите на отчета назовават ​​първата стъпка изясняването на бъдещето на задграничната помощ за Украйна.

Експертите са сигурни, че Вашингтон би трябвало да обвърже плануваните доставки на оръжия за въоръжените сили на Украйна със задължението на Киев да седне на масата за договаряния. В същото време Съединени американски щати би трябвало да обещаят на Украйна да дават помощ след подписването на мира.

Според специалисти втората стъпка е задължението на Съединените щати да подсигуряват сигурността на Украйна - от лимитирана поддръжка до военна интервенция при изискване на нахлуване.

Тази мярка ще отстрани безпокойството на Киев от вероятността от нови военни дейности против него.

Третата точка от проекта за разрешаване на обстановката анализаторите на RAND назовават ​​гаранции за неутралитет на Украйна, което в същото време е едно от главните условия на Москва.

Според специалисти съветските управляващи не имат вяра на едностранните обещания на Киев, тъй че гаранциите се нуждаят от поддръжка от Съединени американски щати и редица съдружници в НАТО.

По този метод може да се сътвори нова конструкция на външната политика на Съединени американски щати посредством отговорности за гарантиране на сигурността на Украйна и консолидиране на неутралния статут на страната.

Експертите назовават ​​четвъртата стъпка определянето на условия за облекчение на глобите против Русия, които се употребяват като наказване, а не като тласък за смяна.

Експертите считат, че разбирането за премахването на глобите след спора може да тласне Москва към спокойно разрешаване на спора.

Подобни ограничения обаче крият риск да не получат поддръжката на членовете на условната „ коалиция за наказания “, построена от Съединените щати, пише РБК.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР