Експерти от американския Институт за изследване на войната ISW са

...
Експерти от американския Институт за изследване на войната ISW са
Коментари Харесай

ISW: Взривовете в Крим са или ракетен удар, или саботаж

Експерти от американския Институт за проучване на войната ISW са анализирали информациите за вчерашните гърмежи в съветска военновъздушна база в анексирания Крим и в Херсонска област – надълбоко в тила на съветските войски, съобщи Би Би Си.

Специалистите означават, че Кремъл не гори от предпочитание да упрекна Украйна за нанасяне на удари по съветски обекти, тъй като това още веднъж ще покаже неефективността на съветските системи за Противовъздушна отбрана, както беше в тази ситуация потопяването на флагманския крайцер „ Москва “ от украинската войска.

Към момента липсват данни за самостоятелна оценка на аргументите за вчерашните гърмежи в съветския гръб. Това, че те са станали на два отдалечени един от различен обекта изключва формалната съветска версия за инцидентен пожар, показват от ISW. То не изключва обаче опцията за ракетен обстрел, како и за бойкот.

Според специалистите украинците биха могли да модифицират своите ракети " Нептун " за потребление против по наземни цели, само че към този момент няма данни в поддръжка на тази догадка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР