Експерти от Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA)

...
Експерти от Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA)
Коментари Харесай

Обнадеждаващи резултати от RSV ваксината на Pfizer при бременни

Експерти от Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA) оповестиха, че наличните данни за сигурността са удобни и вършат допустимо използването на пробната ваксина против респираторен синцитиален вирус (RSV) на Pfizer при бременни дами за отбрана на техните новородени, съобщи Ройтерс.

Въпреки че по-голям брой преждевременни раждания са настъпили измежду участниците, приемащи имунизацията на Pfizer, спрямо тези в плацебо групата, екипът от специалисти на FDA показва мнение, че разликата не наподобява статистически значима.

Тези мнения идват преди идната среща с външните съветници на FDA, които дават необвързващи рекомендации на здравния регулатор.

Ако имунизацията бъде утвърдена от FDA, Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати CDC ще би трябвало да я включат в листата си, с цел да я създадат необятно налична за бременни дами.

Така RSV имунизацията може да се окаже първата утвърдена за бъдещи майки.

Неотдавна конкурентната фармакомпания GSK стана първата, получила утвърждение от Съединени американски щати за своята RSV ваксина за по-възрастни хора. Pfizer чака решение за своята RSV ваксина за възрастни по-късно този месец.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР