Експерти очакват цените на недвижимите имоти в световен мащаб да

...
Експерти очакват цените на недвижимите имоти в световен мащаб да
Коментари Харесай

Брокер: Все по-малко хора ще имат собствено жилище, собствениците на имоти прекалено много вдигат цените

Експерти чакат цените на недвижимите парцели в международен мащаб да се повишат внезапно през идващите години. Това сочи последното изследване.

" За повишаване на цените се приказва, вижда се и ясно. Въпросът е каква ще бъде покупателната стойност на хората, които желаят да купят първо, второ или трето жилище. В съпоставяне със западните страни, в които има по-малко хора със лично жилище, се отличаваме. Те имат доста ниска покупателна стойност. Цените са се вдигнали, само че това не значи, че пазарът е спрял ", разяснява брокерът на недвижими имоти Симеон Симеонов в студиото на " България заран ".

По думите му все по-малко хора ще имат лично жилище.

" Ние имаме огромен % от популацията, което има лично жилище. Младото потомство също желаеме да притежаваме такова - може би при повишаване на цените ще сложим въпроса на дневен ред - дали си заслужава да купим парцел или да живеем чартърен ", изясни Симеонов.

Според брокера не е притеснителна ситуацията на жилищния пазар.

" Наблюдавам хората, с които споделям всекидневно - купуват, подписват се покупко-продажби. В днешно време един юноша на 23-24 години, без помощ от семейство, също би могъл да закупи жилище, в случай че е употребявал вярно едни три-четири години да икономисва ", даде образец гостът.

Хората, търсещи апартамент, избират двустайни жилища ново строителство, стана ясно още от думите на Симеонов.

" Всеки закупува на база персонални желания. Доходът е аршин, тъй като купувачите желаят да купят на по-ниска цена, притежателите пък знаят, че се повишават цените и поставят високи такива. Познавам купувачи, които от началото на кариерата ми към момента търсят идеалния парцел ", уточни брокерът пред Bulgaria ON AIR.

Немалко са хората с високи критерии, които не могат да вършат компромис при търсенето на неподвижен парцел, показа Симеонов и даде образец за покачването на цените на недвижимите парцели.

По негови думи пазаруването на жилища и къщи в Гърция е с цел инвестиция, а цените на наемите у нас също се усилват.

" Златно предписание е да се наеме търговски съветник, който да спести уговорките по покупка на парцел. Основната причина един брокер да не бъде предан, е тъй като те не работят тази работа на цялостно работно време ", сподели още Симеонов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР