Експерти обясняват каква вода трябва да пиете, за да отслабнете

...
Експерти обясняват каква вода трябва да пиете, за да отслабнете
Коментари Харесай

Експерти обясняват каква вода трябва да пиете, за да отслабнете

Експерти изясняват каква вода би трябвало да пиете, с цел да отслабнете

Достатъчни са осем чаши вода дневно, с цел да сте здрави, мощни и даже да живеете до 100 години! Така споделят всички. И ние, пробвайки се да следваме този съвет, броим чашите и чакаме резултатите. Казваме си, че няма какво да се обърка, тъй като това е просто елементарна вода. Но постоянно има някаква специфичност. Не чакайте резултати, в случай че пиете вода погрешно.

Горещата вода незабавно излиза от листата. Говорим за студена или топла вода. Едната е нездравословна и то много. Това се потвърждава както от модерната, по този начин и от обичайна медицина. Например, съгласно античните китайски вярвания, студената вода не би трябвало да се употребява въобще. И по този начин, каква вода пиете вие?

Какво се случва, когато пиете студена вода?
Когато тялото страда от дефицит на вода, пиенето на чаша или две наподобява просто решение. Но никой не се замисля за температурата на водата.

По-добре е въобще да не пиете студена вода. И за това има доста аргументи.

Съдовете се стесняват, което предотвратява естественото подаване на О2 към органите. Намалява се и храносмилателната дарба.

Студената вода сгъстява непотребната лой, затова предизвиква затлъстяване.

Вместо да трансформира храната в сила, тялото работи интензивно, с цел да контролира температурата.

Количеството слуз се усилва и вие рискувате да се разболеете.

А в този момент си помислете какъв брой постоянно пиете студена вода, с цел да се освежите, да утолите жаждата си, да оцелеете в горещия летен ден.

Струва ви се, че се чувствате освежени и подготвени за новите провокации. Но дали този резултат е дълготраен?

Какво се случва, когато пиете топла вода?
В Узбекистан при 50 °C, млади и остарели пият парещ чай и се усещат отлично. От университета в Кеймбридж изясняват този феномен от научна позиция. Когато пиете гореща напитка, рецепторите изпращат сигнал към мозъка, а тялото незабавно задейства охлаждащия механизъм.

Човек стартира да се поти и с помощта на вътрешната охладителна система става доста по-лесно за него да оцелее, в сравнение с след бутилка студена минерална вода. Но ние не ви предлагаме да пиете парещ чай. Вместо студената вода, пийте топла вода, заради редица преимущества.

Подобрява метаболизма. Просто изпийте чаша топла вода с 2 супени лъжици лимонен сок заран на празен корем. Тогава, каквото и да ядете, скоростта на метаболизма ще бъде висока.

Отмива токсините. Не забравяйте да изпиете чаша топла вода 30 минути след хранене.

Бори се против холестерола. Топлата вода с лимонен сок е извънредно потребна за хора, страдащи от наднормено тегло и висок холестерол. Тя оказва помощ за изчистване на артериите, контролиране на тежестта и даже на равнищата на кръвната захар. Почиства кръвта. Сутрин, напълнете термос с топла вода и мед. Оставете я до вечерта. И преди да си легнете, изпийте чаша или две. Тази течност усъвършенства процеса на детоксикация.

Намалява количеството слуз. По този метод се понижава растежа на бактериите.

Препоръчително е да пиете вода при стайна температура. Тялото няма да губи сила за стоплянето й и това няма да окаже негативен резултат върху храносмилането.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР