Експерти на РИОСВ-Русе съставиха акт за установяване на административно нарушение

...
Експерти на РИОСВ-Русе съставиха акт за установяване на административно нарушение
Коментари Харесай

Съставиха акт на птицекомбината в Русенско, изхвърлял незаконно отпадъци

Експерти на РИОСВ-Русе сформираха акт за определяне на административно нарушаване на птицекомбината за нерегламентирано изхвърляне на строителни боклуци в землището на с. Червена вода, оповестиха от екоинспекцията.

Нарушението е било открито в края на април при изключителна инспекция по сигнал на жителите на селото за нечисти с боклуци терени. На място било установено, че сдружението прави реорганизация на личен сграден фонд, като с формираните строителни боклуци оформя вътрешен път.

Дадени са наставления в къси периоди изхвърлените боклуци в земно-насипния трап да бъдат преместени на позволената за задачата площадка за краткотрайно предпазване, избрана в комплексното позволение на сдружението. Малкото количество рисков строителен боклук – етернит, е бил събран и съхранен според условията на Закона за ръководство на отпадъците. Последваща инспекция открила, че предписанието е спазено.

Дружеството е внесло също нужната документи за координиране построяването на вътрешноведомствения път. Предстои шефът на екоинспекцията да дефинира размера на наказването. За установеното нарушаване в ЗУО се планува глоба в размер от 1400 до 4000 лв.. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР