Експерти на РИОСВ-Русе дадоха предписания на община Русе и на

...
Експерти на РИОСВ-Русе дадоха предписания на община Русе и на
Коментари Харесай

РИОСВ-Русе даде предписания за почистване на замърсени терени в Източна промишлена зона на Русе

Експерти на РИОСВ-Русе дадоха наставления на община Русе и на сдружение, притежател на прилежащ парцел за разчистване на нечисти с боклуци площи. Проверката е осъществена в края на предходната седмица, в наличието на притежателите на парцелите.

Замърсените площи и нерегламентирано отнасяне на боклуци са открити при изключителни инспекции през втората половина на септември, свързани с неприятни миризми кварталите „ Здравец-Изток “, „ Възраждане “ и централните елементи на града. При обход в кварталите „ Тракция “ и „ Пухлево дере “ в Източна промишлена зона са установени доста тлеещи огнища и нечисти с битови боклуци терени на приблизителна повърхност към 100 квадратни метра.

При изключителните обходи дежурните екипи на РИОСВ-Русе са се накъкнали на голям брой огнища на изгаряне на боклуци и жп-траверси, открити в Източна промишлена зона и Индустриален парк – Русе (Товарна гара-Изток).

Изгярянето на боклуци съставлява нарушаване на Закона за ръководство на отпадъците, само че води и до утежняване на качеството на атмосферния въздух в Русе.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР