Експерти на Института за пътна безопасност констатираха, че по АМ

...
Експерти на Института за пътна безопасност констатираха, че по АМ
Коментари Харесай

Безумие на АМ Струма: Стърчащи мантинели, опасни неравности и гъста гора

Експерти на Института за пътна сигурност установяваха, че по Автомагистрала " Струма “ от гр. Перник до гр. Благоевград има повече от 60 сектора с повредени и рисково стърчащи мантинели. Липсата на поддръжка е дотам, че на избрани места изкривените мантинели са обхванати от гъста растителност, която не е почиствана от месеци, оповестяват от ИПБ.

Констатирани са голям брой рискови неравности по автомагистралата, които съставляват непосредствена заплаха за настъпване на тежки пътнотранспортни катастрофи.

“Най-голямото безумство е, че по автомагистралата е израснала гъста гора, която заема съвсем 12 километра по трасето. Наклонени знаци и неприятна маркировка са допълващи белези, доказващи неналичието на даже обикновено поддържане на Автомагистрала " Струма “. Въпреки уверенията на вашия предходник Гроздан Караджов, че поддръжката е обезпечена до края на месец септември е видно, че потреблението на Автомагистрала " Струма “ е с висок риск за настъпване на тежки пътнотранспортни катастрофи ", установяват от ИПБ.

“Това значи, че са налице съществени злоупотреби от страна на АПИ. Отговорността се носи от ръководителя на Агенция " Пътна инфраструктура “ Тодор Василев, който бе назначен от някогашния районен министър Гроздан Караджов.

Той носи и директна отговорност за правене на заданията, по които пътноподдържащите компании правят подръжката на републиканската пътна мрежа и носи цялостната отговорност за осъществяване на контрола за положението на същата.

Според Института ръководителя на АПИ Тодор Василев няма право да заема такива виновни длъжности, защото с безотговорното си държание води до повишение броя на жертвите по пътищата на България ".

Институтът за пътна сигурност упорства ръководителя на АПИ Тодор Василев да бъде освободен и на негово място да се назначи потвърден експерт, който няма обвързаности със пътно строителните компании.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР