Експерти на Басейнова дирекция Източнобеломорски район“ в момента обхождат територии

...
Експерти на Басейнова дирекция Източнобеломорски район“ в момента обхождат територии
Коментари Харесай

Експерти на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ в момента обхождат територии около река Стряма

Експерти на Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ сега обхождат територии към река Стряма.

Дирекцията следи равнищата на реките в Източнобеломорския регион, както посредством системите за ранно предизвестие, по този начин и посредством контакт с Националния институт по метеорология и хидрология.

Заради продължаващите превалявания, равнището на река Стряма при моста на с. Баня сега се повишава.

На други места в Източнобеломорския регион няма данни за наводнения в резултат на придошли води от реки. По данни от системата за ранно предизвестие за водосбора на реките Марица и Тунджа равнищата на реките

(с изключение на река Стряма) са под праговете за паника, като не се чака да бъдат достигнати и след преваляванията през идните дни.

Създадена е организация за събиране и обобщаване на оперативната информация, поддържа се връзка с дежурните звена при регионалните и общински администрации, кметове на обитаеми места, „ Напоителни системи “ ЕАД, Главна дирекция „ Надзор на язовирните стени и оборудванията към тях “ на ДАМТН, НЕК „ Предприятие язовири и каскади “, районните структури на ПБЗН. Чрез обработка на оперативната информация се следи за положението на язовирите, реките, както и сериозни сектори по насипи, укрепителни уреди и наранени обитаеми места. Поддържа се непрестанно връзка с способените органи в региона на компрометираната дига на река Стряма.

В Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ досега са постъпили два сигнала за излизане на реки отвън коритото си.

Скъсана е дига на реката в село Богдан, община Карлово. Водата залива селото. На някои улици водата е достигнала 1,5 метра при първите етажи на къщите.

И двата сигнала са препратени до Областна администрация, „ Напоителни системи “ ЕАД, Община Карлово. Представители на администрациите и основния инженер на „ Напоителни системи “ ЕАД – клон Марица са известени неотложно и по телефона с оглед предприемане на своевременни дейности.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР