Експерти коментираха смъртта на 6-годишно дете и 57-годишен мъж в

...
Експерти коментираха смъртта на 6-годишно дете и 57-годишен мъж в
Коментари Харесай

Ако дете изскочи пред кола в мъртвата зона, водачът няма вина

Експерти разясниха гибелта на 6-годишно дете и 57-годишен мъж в бургаското село Прилеп. Те подсетиха, че на пътя децата не би трябвало да бъдат оставяни без контрол.

Три казуса виждат експертите. Първият е обвързван с това, че каквото и да се е случило, не би трябвало да се стига до разпра, която да докара до гибел. Вторият е обвързван с това, че към децата би трябвало да се подхожда с огромно внимание, когато са на открито и покрай път, а тяхната сигурност зависи от родителите им. И третият е обвързван с обитаемото място и това, че през него минават тежкотоварни транспортни средства.

Владимир Тодоров от Асоциация на потърпевшите при произшествия изясни за Нова, че даже водач да се движи с допустимите за обитаемо място 50 км/ч, в случай че дете изскочи в така наречен „ мъртва зона ”, доста мъчно за транспортното средство е да спре. Той добави, че въпросната зона е на към 50-60 м от МПС-то.

„ Ако се появи велосипедист, пешеходец или каквото и да е затруднение, лидерът няма опция за реакция и в случай че настъпи удар, лидерът няма виновност ”, безапелационен е Тодоров.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР