Експертен съвет решава днес дали да въведе ограничения върху използването

...
Експертен съвет решава днес дали да въведе ограничения върху използването
Коментари Харесай

САЩ може да ограничи ваксината на Johnson & Johnson

Експертен съвет взема решение през днешния ден дали да вкара ограничавания върху потреблението на имунизацията на Johnson & Johnson против COVID-19 в Съединени американски щати. Причината е редкият непряк резултат появяването на кръвни съсиреци след имунизация, заяви в. " Вашингтон пост ".

Експертите ще прегледат показаните нови данни. Възможно е те да демонстрират нарастване на броя на случаите на кръвни съсиреци при хора, имунизирани с тази ваксина от април, оповестява изданието, базирайки се на лекари, осведомени със обстановката.

Ваксинацията с Johnson & Johnson към този момент беше спряна за 10 дни през месец април, с цел да се изследват извънредно редки, само че евентуално съдбовни кръвни съсиреци, най-вече при млади и дами на междинна възраст. Съобщени са към девет смъртни случая по отношение на казуса, се споделя в отчета, цитирайки неназован федерален чиновник.

През декември американски учени разгласиха изследване в Science Advances, съгласно което съдържащите се в тях аденовирусни вектори са отговорни за тромбозата след слагането на векторна ваксина.

Подчертава се, че появяването на тромбоза след слагането на имунизацията е извънредно необичаен непряк резултат.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР