Експертен съвет към РИОСВ върна за допълване и преработване Доклада

...
Експертен съвет към РИОСВ върна за допълване и преработване Доклада
Коментари Харесай

РИОСВ върна новия ОУП на Пловдив заради нов квартал, озеленяването и биоранозбразието

Експертен съвет към Регионална инспекция за опазване на околната среда върна за допълнение и преправяне Доклада за екологична оценка (ЕО) за Изменение на общия организационен проект на Пловдив на Общината, оповестиха от екоинспекцията.

В период до шест месеца общината би трябвало да внесе в екоинспекцията модифицирания отчет за Европейска общност на плана за изменение на Общ устройствен план Пловдив, съобразени с направените от забележки.

Причина за връщането на екооценката са постъпилите забележителен брой възражения по отношение на предвижданията на Изменение на Общ устройствен план на Пловдив, признати с решение от октомври предходната година от Експертния съвет по устройство на територията при община Пловдив. Те плануват промени в параметрите на проекта, които обаче не са оценени в отчета за Европейска общност. Част от тези промени се отнасят за зелените площи за необятно публично прилагане, втория гребен канал, устройственото зониране на централната градска част, въздействието на жилищен парк „ Марица север “ по северния бряг на река Марица върху пояс II на санитарно-охранителната зона, където се намират сондажите за питейна вода на града.

Други разпознати пропуски на Доклада за Европейска общност са свързани с незадоволително подробната характерност на биологичното многообразие в общината отвън предпазените територии и зони; това, че не е оценено въздействието на Изменението на Общ устройствен план на Пловдив във връзка с местообитанията, местата за размножаване и отмора на типовете, както и неналичието на съответни ограничения за отбрана в сходство с условията на Директивата за местообитанията.

Връщането на Общ устройствен план от екоинспекцията се случва за трети път от началото на правенето му.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР