Експертен екип представи служебният министър на околната среда и водите

...
Експертен екип представи служебният министър на околната среда и водите
Коментари Харесай

Екоминистърът изненадан от наказателните процедури срещу България

Експертен екип показа служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова.

, а преди този момент Карамфилова е работила над 17 години в Министерство на околната среда и водите, бивайки от младши специалист до изпълнителен шеф на Изпълнителна организация по околна среда (ИАОС).
 Кой кой е в служебния кабинет на Гълъб Донев
Кой кой е в служебния кабинет на Гълъб Донев

Росица Велкова е финансов министър

По време на брифинг тя изрази, комплицираното време, в което живеем, като посочи, че ще се брои със заместниците си Петър Димитров и Ренета Колева. Задачите, пред които сме изправени са извънредно доста, сподели тя при представянето на целите на Министерство на околната среда и водите. Карамфилова е обезпокоена от заварените наказателни процедурите като те са 16 в областта на околната среда . Това е и първата й задача - да се отговори на европейските условия. Шест от тях са на последна фаза. Две наказателни процедури са на правосъдна фаза. По едно от тях за фини прахови частици се чака правосъдна глоба, стана ясно от думите на екоминистъра. Една от най-сложните наказателни процедури е за закриване на общински депа за неопасни боклуци. Всички 113 общински депа е трябвало да бъдат рекултивирани, само че това не е направено. 105 са рекултивирани . До 30 септември би трябвало да рекултивираме осем депа. По думите на Карамфилова глобите са колосални- осем цифрена, както разясни тя. Мисията е съвсем невъзможна , разясни министърът. Тя въпреки всичко има вяра, че с напъните на кметовете може да се реализира някакъв прогрес. Те щели да положат непостижими старания да рекултивират депата.
 Сандов строго предизвестява наследника си
Сандов строго предизвестява наследника си

Нужна е смяна на навиците ни за изразходване на сила

Всяка седмица обществено ще се оповестява напредъкът. Със сигурност ще има наказания, сподели Росица Карамфилова , само че напъните са ориентирани към понижаване на безспорната стойност на глобата, която ще ни бъде наложена. България не съблюдава равнището на фините прахови частици на съвсем цялата територия на страната , стана ясно от брифинга на екоминистъра. И тук Министерство на околната среда и водите стартира засилен предпазен надзор. България е единствената страна, която не може да реализира условията за серен диоксид , сподели Росица Карамфилова. Заплашват ни финансови наказания, които ще заплати всеки български жител. Ще се беседва с всички оператори на огромни горивни съоръжения като от тях ще се желае съответен проект за ненарушаване на качеството на атмосферния въздух. Друг приоритет е работа по стратегическите планове, където има закъснение главно по Оценка на въздействието върху околната среда и оценка на капиталовите планове. За сагата Струма министър Карамфилова уточни, че акцент е лот 3- Кресненското дефиле. Над 20 различни разновидности са прегледани за създаване на трасето, стана ясно от думите й. Не се е работело от способените дирекции за Автомагистрала " Струма ". Има малко закъснение в областта на околната среда и по проекта за възобновяване. Ние ще работим намерено, транспарантно и в разговор, сподели екоминистърът.
 Служебни министри търсят решение за спрения Оценка на въздействието върху околната среда на Автомагистрала
Служебни министри търсят решение за спрения Оценка на въздействието върху околната среда на Автомагистрала " Струма "

Иван Шишков увери, че ще има зимно разчистване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР