Експертът по пътна безопасност Диана Русинова посъветва ръководството на МРРБ

...
Експертът по пътна безопасност Диана Русинова посъветва ръководството на МРРБ
Коментари Харесай

Диана Русинова съветва МРРБ да изчака с мигащото зелено

Експертът по пътна сигурност Диана Русинова посъветва управлението на Министерство на регионалното развитие да изчака с мигащия зелен светофар. Пред Българска национална телевизия тя съобщи, че първо би трябвало да се направи експертен спор, да се види какво ще излезе като резултат от полемиката и по какъв начин водачите ще одобряват самата концепция. 

Променят ли незабавно наредбата, тя ще падне в Административния съд, чака Русинова. 
Комитова: Мигащият зелен светофар да продължи да работи
„ Категорично сме „ за “ да продължи да работи „ зеленият мигащ светофар “ и ще предприемем дейности за промян...

По думите на специалиста по пътна сигурност въпросът е дълъг и необятен и би трябвало да се приказва в експертен форма, а не във Facebook. В цяла Европа се ползва мигащия зелен светофар, само че огромният въпрос е по какъв начин да се направи мигащото зелено да не опонира на конвенцията за пътна сигурност, сподели Русинова, като съгласно нея мигащото зелено е по-лошо от брояча на светофарите.

Тя запита, в случай че ние просто имаме потребност от преходното време да се усили, за какво не се усили самото времетраене на мигащото жълто? Защо в Норвегия и Швейцария няма мигащо зелено, а ние тук откриваме топлата вода?, недоумява Русинова.

Тя уточни, че неналичието на надзор от страна на страната заради някакви аргументи довежда до това, че браншът може да прави каквото си изиска, да се одобряват промени и това на следващия ден да коства човешки животи. Така не можем да продължаваме, нужна ни е доста сериозна промяна в Агенция „ Пътна инфраструктура “, настоя Диана Русинова.

Тя добави, че има проблем в образованието на кандидат-шофьорите, в строителството на пътищата и проблеми в автопарка, само че има и огромно недоумение, че би трябвало да се създадат промени. Не може да се питат жителите кое е по-добро, те няма по какъв начин да отговорят. Това е по този начин, както и тематиката с имунизациите, сподели още Русинова.
Аврамова и Нанков изумени, че ги разпитват дни преди изборите
Бившите районни министри Николай Нанков и Петя Аврамова бяха разпитани във връзка със градежа на Автомагистрала " Хемус ". Това стана ясно от крат...

Още:

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР