Експертът по национална сигурност и бивш министър на отбраната Йордан

...
Експертът по национална сигурност и бивш министър на отбраната Йордан
Коментари Харесай

Експерт: Срещата на Зеленски с Ердоган показва, че все пак има място за дипломация, но няма шанс да сложи край на войната

Експертът по национална сигурност и някогашен министър на защитата Йордан Божилов разяснява какъв знак е визитата на турския президент Реджеп Ердоган в Украйна по покана на Володимир Зеленски.

" Срещата на Зеленски с Ердоган е показателна, че въпреки всичко има място за дипломация и диалози. Има въпроси, по които би трябвало да се реализира консенсус - въпросите за износа на зърно, за Запорожката централа. Но оттова нататък, почтено казано, аз не чакам резултат, който биха очаквали множеството хора, а точно - край на тази война, намиране на метод по какъв начин да се спре експанзията. На този стадий Ердоган е тази фигура, която е призната и от двете страни. От едната страна не се конфронтира с Русия, не й постанова наказания, въпреки това се подкрепят украинците, в това число с доставка на въоръжение и техника ", сподели специалистът в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

" На този стадий, чисто военно, нито една от страните няма опция да реализира този прогрес, който да предреши войната. Естествено, виждаме, че украинците се бият извънредно самоуверено, отстоявайки своите градове и територии, само че пък Русия няма тази опция да струпа повече техника на този стадий. Войната влиза в една фаза на дълготрайност, на безсилие. И това ще продължи дълго. Русия употребява доста от бойните си благоприятни условия към този момент. Украинците са доста по-прагматични във воденето на бойните дейности ", счита още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР