Експертът Демидов: Намалените доставки на газ ще доведат Германия до

...
Експертът Демидов: Намалените доставки на газ ще доведат Германия до
Коментари Харесай

Двеста долара на час. С такава скорост газа поскъпваше в Европа, след като Газпром намали доставките на гориво до 20%

Експертът Демидов: Намалените доставки на газ ще доведат Германия до най-силния стопански спад след Втората международна война

Паника в Европа. От 27 юли " Газпром " понижи на половина доставките на газ през " Северен поток " и в този момент те са 20% от потенциала на газопровода. Компанията предизвести за сходна стъпка авансово и трети следващ ден цената на газа в Европа се повишава - към този момент със 100 $ за половин час. Цената на горивото скочи до 2350 $ за хиляда кубически метра.

Защо Газпром понижи доставката на газ

Газоснабдяването беше понижено, изразено в термините на тогавашната планова стопанска система, заради индустриални потребности. Две турбини работеха, едната имаше потребност от ремонт - по тази причина беше краткотрайно изключена.

Предисторията на историята е в още една турбина. В тази, който Газпром изпрати за поддръжка в Канада, а канадците взеха решение да не я връщат - в сходство със глобите. Е, с цел да не претрупват съществуващите блокове, Газпром реши да понижи скоростта. През юни две турбини бяха изключени, намалявайки доставките по Северен поток с съвсем 60%, а в този момент още една. Така че всички проблеми на Запада се случват извънредно заради личните им наказания.

Осъзнавайки какво са създали, канадците вземат решение да върнат турбината на законния й притежател, само че до момента елементът не е стигнал до местоназначението си. Колкото по-скоро се случи това, толкоз по-бързо газоснабдяването може да се върне към предходния режим.

Как това ще се отрази на европейската стопанска система

- Западните страни са на прага на огромни проблеми, - сподели в ефира на Радио KP Владимир Демидов, специалист по интернационалния пазар на запаси и сила. - И в този спор Европа няма късмет. Намаляването на доставките на газ ще изпрати Германия в стопански спад, какъвто не е преживявала от Втората международна война. Не е загадка, че един от крайъгълните камъни на немската стопанска система е евтината сила от Русия. Без това триумфът на Германия през последните 20-30 години би бил просто неосъществим.

По мнението на специалиста, в случай че „ Северен поток “ продължи да работи в режим на 20%, Европа няма да може да се оправи с проекта за изпомпване на нужното количество гориво в подземните газови складове (ПХГ). От септември-октомври това несъмнено ще докара до нормиране на потреблението на газ, счита Демидов. Тоест газта ще бъде налична „ с купони “.

Кризата няма да се ограничи единствено до една страна.

- Германия ще дръпне след себе си цяла Европа, 27 страни, - продължава специалистът. - В най-трудно състояние ще бъдат " трите сестри " - балтийските републики, те получават големи дотации от Европейския съюз, само че в действителност от Германия. От 2018 година техният външен дълг се е покачил отвесно нагоре в графиката. И в този момент към този момент ще става единствено по-зле. Ако Германия спре да им заплаща дотации, тогава всяко произвеждане там ще стане нерентабилно. Така хората ще стартират да напущат тези страни – може просто да изчезнат.

Какво ще направи Русия в обстановката с газа

В Европа съществено се притесняват от това какво ще направи Русия по-нататък? И внезапно в случай че даже тези 20% бъдат изключени - за какво тогава да не съхраним още една турбина?

- Не, до нула няма да се стигне и " Газпром " няма да понижи доставките под 20% - успокоява специалистът. - Бившият немски канцлер Герхард Шрьодер сега е в Русия. Това е мощен лобист и неговата задача е точно да реши зародилия проблем. Мисля, че в следствие газът ще бъде пуснат с 40%. И в отговор може да се чака Германия да окаже напън върху Украйна да стартира договаряния с Русия, признавайки статуквото.

Кому е преференциално

Всичко, което се случва в Европа, наподобява като проект за деиндустриализация на Германия, сигурен е специалистът. При това се реализира от Съединени американски щати и Обединеното кралство.

„ Може би наподобява като доктрина на конспирацията, само че има доста доказателства, че тези страни се пробват да отстранен една голяма стопанска система от картата – стопанската система на Германия, а дружно с нея и стопанската система на Европейския съюз като такава, “, твърди Демидов. - Германската промишленост умира. Най-големите индустриални компании просто ще изчезнат, в случай че изчезне съветският газ.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР