Експерт: Примитивното те ни бият и ние ще ги бием

...
Експерт: Примитивното те ни бият и ние ще ги бием
Коментари Харесай

Експерт: Примитивното „те ни бият и ние ще ги бием” не помага в борбата с тероризма

Експерт: Примитивното „ те ни бият и ние ще ги бием ” не оказва помощ в битката с тероризма Терористичните офанзиви, които станаха част от всекидневието ни са алена лампа  за политиците. Решението на казуса „ тероризъм ”  минава и през взаимната толерантност, при която огромните сили също би трябвало да правят отстъпка. Това съобщи в ефира на „ Дарик ” специалистът по национална сигурност проф. Димитър Йончев.

Ирански посланик: Ако огънят на тероризма продължи, всички ще изгорят

По думите му реакция от първичен вид „ те ни бият и ние ще ги бием ” и потреблението на силови способи от предишното единствено изострят неравновесието и задълбочават казуса. Когато една местна просвета бъде притисната, тя търси равновесие и когато не може да го направи по допустим метод, стига до крайности, разяснява още проф. Йончев.

Средствата за тероризъм стават безумно елементарни, твърди специалист

" Светът е изправен пред ужасно предизвикателство-как да бъдем равновесие с култури и общности, които не понасяме. Тук са нужни доста цивилизовани старания. И децата знаят, че към 70 години Съединени американски щати и Русия имат тотално въздействие в Близкия Изток. Ако в Сирия не се реши въпросът, ще бъде в наша щета ", уточни специалистът. По негови думи Съединени американски щати и Русия би трябвало да изградят доверие между тях.

Лидерите на Г-7 подписаха декларация за битка с тероризма

" Самият тероризъм, който ни мъчи сега, не е този, който Европа познава от предходните епохи. Основното е огромната политика да се въздържа от непозволени дейности, да се търсят решения, които да разрешат и на другата страна да намира място за фундаменталните си потребности. Иначе не мога да си обясня по какъв начин може да продължим в случай че има хора, които са по този начин стимулирани да протягат ръка на живота си, с цел да защитят нещо, което не могат да упражняват ", добави проф. Йончев. Експертът е безапелационен, че атентатите са жълт картон или алена лампа и изискват решителни, нов вид политики.
 
  По тематиката Демокрацията в някогашните френски колонии довела радикалния ислям в Европа Разширяващата се ислямизация е рискова за културната еднаквост в Европа
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР