Експерт попиля премиера.Петков и компания не се справят, те не

...
Експерт попиля премиера.Петков и компания не се справят, те не
Коментари Харесай

Шефът на Сила: Екипът на Кирил Петков не може да управлява и квартален магазин

Експерт попиля премиера.

„ Петков и компания не се оправят, те не са в положение да ръководят и дребен квартален магазин, защото са затънали в зависимости и процедури “.

Това декларира пред Filternews.bg Борислав Райчев от Гражданско съдружие „ Сила “. През 2013 година „ Сила “ беше от водещите обединения, които смъкнаха първото държавно управление на ГЕРБ с всеобщи митинги против огромните вериги, осъществяващи монопол с горивата у нас.

„ Цените, а не Северна Македония или Украйна, ще решат ориста на кабинета. Това ви го подсигурявам. И още другата седмица стартира гражданска атака против тези хора “, предизвести той.

Според него единствено България не се е възползвала в точния момент от европейските фондове, тъй като не си написала отчета както би трябвало.

„ В момента работим с съветски нефт, който е по-евтин от другия, който можем да внасяме и цената би трябвало да е с 60-70 стотинки по на ниска цена. Но никой от икономическите потенциали не взе под внимание това нещо, даже не го разясниха и обясниха по медиите. Картелът на горивата към този момент е изцяло явен и се вижда от всеки. Относно цените е хубаво и да се спомене, че горивата могат да бъдат контролирани от страната и от Комисията за защита на конкуренцията. Ценообразуването се случва с Данък добавена стойност, с данък, който е на 1 лев и 5 стотинки и от години не е мърдан като цена. Всичко останало са спекулативни цени за търговците, макар че страната може да влезе в тази цена като регулатор и да пробие картелните съглашения, които вършат самите търговци на горива. Знае се, че горивата са в основата на повишението непременно, а за какво страната не се намесва, очаквам пояснение “, изяснява Райчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР