Експерименти с българския народ не трябва да се правят –

...
Експерименти с българския народ не трябва да се правят –
Коментари Харесай

Валентин Касабов: Държавата активно да се намеси в разкриването на работни места

" Експерименти с българския народ не би трябвало да се вършат – президентът и Българска социалистическа партия да го знаят - мерките са навременни ", безапелационен е заместник-председателят на НФСБ и съпредседател на ПГ „ Обединени патриоти “ Валентин Касабов. „ Най-важното след края на изключителното състояние е дапродължим да вървим напред. Трябва да се даде опция на хората да работят. Затова и от НФСБ предложихме съществено вложение в строителството и задействане на огромните инфраструктурни държавни планове “. Това съобщи Валентин Касабов в предаването „ Патарински LIVE “ по Канал 3.
Предложенията на НФСБ за решения на редица проблеми след изключителното състояние бяха възприети доста добре от съдружните ни сътрудници и напълно скоро ще са факт “, добави той. НФСБ предлага страната интензивно да се намеси в разкриването на работни места в строителството по обекти, за които към този момент има планова подготвеност и планувани пари в бюджета. Предвидени са 2.5 млрд. лева за строителството на автомагистрали и други по-малки пътища в страната. Част от плануваните средства пък - към 1.8 милиарда лв. - ще бъдат вложени в инфраструктурни планове за замяна на ВиК мрежата.
Ще се възобнови и програмата за санирането, за която са заделени 1.5 милиарда лв., уточни заместник-председателят на НФСБ. Относно друга наболяла тематика – идният летен сезон, Валентин Касабов акцентира, че НФСБ оферират ваучери или талониза отмора. „ Става въпрос за 210 лв. за всеки жител на България, който постоянно си заплаща налозите и обществените осигуровки. По думите му, учениците би трябвало да получат по 100 лв. за зелени учебни заведения, надпревари и туристически визити. " Общата сметка за това е 650 000 000 лв., а тези средства ще отидат непосредствено за застраховане на бизнеса по време на лятото ” , разяснява Касабов.
И добави, че по въпроса с безплатните чадъри и шезлонги – НФСБ организират диалози  с концесионерите и с министъра на туризма Николина Ангелкова. " Смятам, че скоро ще достигнем до компромис. Ние предложихме 50% от годишните наеми на концесионерите да се опростят, против безплатните плажни уреди ”, сподели заместник-председателят на НФСБ. На въпрос от водещия за това, решенията да не се окажат на правилото „ проба - неточност “, Валентин Касабов реагира: „ Ако питате Българска социалистическа партия – техният метод за справяне с рецесията е да гледаме на кафе “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР